Integrera Mera ideell förening

Soha, Fia, Jenny, Tina,  Matthias, Julia och Mariana är ett gäng volontärer i som har lärt känna varandra under hösten 2015. Vi har, tillsammans med många andra fantastiska människor, bl.a. delat ut kläder till ca 800 asylsökande, anordnat olika aktiviteter, julkonsert, underlättat kontakten med sjukvården,  o.s.v.

Den 29 mars 2016 bestämde vi oss för att anordna jobb- och praktikmässan för nyanlända och asylsökande. Mässan blev en succé och vi ville fortsätta driva integrationsprojekt.  Vi insåg snart att för att kunna lyckas med våra projekt behövde vi en organisation. Vi bestämde oss för att starta en ideell förening som fick just namnet Integrera Mera i Jönköping ideell förening.

Föreningen syftar till att bryta och förebygga utanförskap för nyanlända människor i Sverige samt för andra som lever eller riskerar leva i utanförskap. Vårt uppdrag är att verka för social gemenskap där olika individer och kulturer kan mötas och där möjligheter ges till initiativ och engagemang. Vår vision är ett inkluderande samhälle där man har respekt för olikheterna och lever jämlikt och fritt från diskriminering.

Information om stadgar och styrelsen hittar du här och om du vill bli medlem hittar du mer info här.